Astalankennel

18. kesä, 2014

Lomalla vai työlomalla - lomalla työlomalla, kiirettä ainakin piisaa emokoirien, pentuvauvojen ja muun koirakatraan kanssa puuhaillessa. Tänään innostuin kiihdyttämään Unelman ja Taikan lenkkeilyvauhdin juoksuksi ja siinä oli kyllä naurussa pitelemistä, kun kaksi tempperamentiltaan täysin erilaista koiraa sovitti askeleitaan ihmisaskeliin:) Unelman vauhti ei kiihtynyt vaikka kuinka yritin tsempata sitä omaan vauhtiini ja Taika puolestaan tavoitteli Stubin Cooperaikaa jyrkimmissäkin Ruotsalon ylämäissä. Tätä tarttee vielä hieman hioa, mutta onhan meillä upeat seitsemän yhteistä viikkoa reippailtavana, joten eiköhän 10 jalan yhteensovittaminen ala pikkuhiljaa sujua mallikkaasti:)

Taikan pentukopassa kuhina kiihtyy -pikkuiset silmät alkavat aueta ja tassut liikkuvat jo melkoista vauhtia ympäri koppaa. Maailma odottaa pieniä ajureita ja reviiri laajenee pian pentulaatikon ulkopuolelle. Unelman hoivissa viikon vanhat pikku-Sällit kasvavat hurjaa vauhtia ja siellä on vielä unelias pennuntuoksuinen tunnelma. Unelma nauttii katraastaan ja viihtyy hyvin synnyinkodissaan.
Pentupuuhien lomassa on tänään iloittu Nöpön ja Turon näyttelymenestyksestä -Pikku-Sällien mummo pyörähti näyttelykehässä Tromssan kansainvälisessä näyttelyssä ja nappasi kotiintuomisiksi sieltä Norjan sertin ja Cacibin. Nöpöstö tuli niiden myötä Norjan muotovalio ja Pohjoismaiden muotovalio aivan kuten mammastaan Glorysta muutama vuosi sitten. Taikan velipoika Turo teki saman tempun ja lisäsi monen muun tittelin joukkoon vielä nuo samat valionarvot kuin Nöpökin. On siinä pikkupennuilla jalanjäljet kuljettavana - veri vetää kuitenkin ensin metsään ja pupujahtiin, muut puuhat tulevat sitten mukaan jos ovat tullakseen.
Pentutalossa tänäänkin kaikki hyvin -huomenna on jälleen uusi päivä ja tiistaina juhlitaan Turoa ja Nöpöä kakkukahveilla -tuuhan mukaan, jos liikut meilläpäin:)

15. kesä, 2014

Tänään pääsin vihdoin kamerapuuhiin ja sain kuvattua pentuja edestä ja takaa, yhdessä ja erikseen. Taika ja Unelma ovat niin ihania, luottavaisia ja rauhallisia emoja, että ei voi kuin ihastella niiden luonteita <3

Unelman pentueessa on neljä potraa pentua -kolme urosta ja yksi narttu ja ne ovat valloittaneet sydämemme aivan täysin. Yhden olen nimennyt pikku-Sälliksi -eikä pelkästään värin vuoksi vaan myös sen terhakkuuden, jäntevyyden ja viikarimaisen luonteen vuoksi. Voikohan kuuden päivän vanhan luonteesta vielä oikeasti sanoa mitään, mutta sanonpa silti:) Perästä kuuluu -toivottavasti Sällin äänellä!

Taikan pentueessa on kuusi ahmattia, joille ruoka maistuu ja jotka kasvavat hurjaa vauhtia. Silmät ovat vielä ummessa, mutta se ei vauhtia haittaa ja reitti maidon lähteelle löytyy takuuvarmasti. Pentueen ainoa uros huolehtii siskoistaan määrätietoisen jämäkästi ja testaa koko tisurivistön maitovarannon ennen tyttösten tuloa paikalle. Päivät kuluvat sulassa sovussa mamman hyvässä hoivassa.

12. kesä, 2014

Tai no, ei nyt ihan kuhise vielä - oikeasti siellä on seesteistä ja rauhallista niinkuin hyvien emojen hoivassa kuuluukin olla.  Taika ja Unelma pyöräyttivät kauniit pentueet viikonlopun molemmin puolin ja nyt pentukodissa vallitsee tyyni koiravauvantuoksuinen arki.

Jos kopassa onkin rauhallista niin kopan ulkopuolelle vetää emojen veri sitäkin sitkeämmin. Ulkoiluttaminen alkaakin olla jo kokopäiväistä puuha -aamulenkit, päivälenkit, iltapäivälenkit ja iltalenkit mennään vielä kaksistaan, minä ja Taika & minä ja Unelma,  joten kilometrejä kertyy tuplasti! Vaan ehtiihän sitä lomalainen -leppoisaa kesää kaikille!

9. kesä, 2014

Viime sunnuntaina ajelimme aamutuimaan kohti Jannen ja Anniinan kotia Unelma-kaunotar kyydissä. Matkan tarkoituksena oli tälläkin reissulla sulhon tapaaminen. Sälli oli meitä vastassa iloisesti haukahdellen ja ilo oli molemminpuolinen, onhan Sälli ihan oma lukunsa suosikkikoirieni joukossa, Sälli taisi kyllä iloita Unelman seurasta enemmän, eikä siinä kauaa kestänytkään, kun luonto hoiti tehtävänsä!

Nyt sitten kärsivällisesti odotellaan ajan kulua - toiveissa tietenkin on, että kesäkuussa pentukopassa tuhisee terhakoita jänisajurin alkuja, Astalan Z-pentue, joilta odotamme hyvää ajotaitoa, haukku on vaikea ennustettava, mutta potentiaalia on korkeallekin, hyvää rakennetta ja mieluista luonnetta.

By the way -Ruotsista kuului mieltä lämmittäviä uutisia -virallista kirjettä odotellaan, tästä lisää pian!
12. huhti, 2014