Halla harrastaa!

Halla on treenannut aktiivisesti kesästä 2021 alkaen agilitya, mutta beaglen oikullisen luonteen vuoksi treenaaminen lähti aluksi ajatuksella ”humputellaan nyt vain”. Joulukuussa 2022 sain vakuuteltua äiti ja isän tulemaan katsomaan ensimmäisiä epävirallisia kisoja, sillä kisakärpänen oli puremassa pahasti minuun.


Isän ilme kahden radan jälkeen oli näkemisen arvoinen. Tämähän on urheilua! Tuntui, että vanhemmat innostuivat enemmän lajista, kuin minä, jonka radat menivät kaiken osalta täydellisesti. Kisavalmis koira ei ollut tuossa vaiheessa, mutta tavoite asetettiin ja kisaratoja kohti lähdettäisiin.


Astalan H-pentue sai alkunsa juhannuksena 2023 ja tuolloin alkoi Hallan mammaloma suoriltaan. Agilitykenttä jäi odottamaan paluuta, joka tehtiin maaliskuussa 2024.


Huhtikuun 2024 epäviralliset kisat, joihin olin Hallan ilmoittanut, koittivat, ajatuksella: ”Käydään nyt kattomassa, mitä tästä tulee”. Seuran järjestämissä epävirallisissa kisoissa kyllä lasketaan tulos, mutta koiraa saa palkata vaikka kesken radan ja hylkäyksenkin jälkeen voi sijoittua. Hyvää treeniä siis!


Muistutin itseäni aamulla ajaessani hallille, että koira on vasta palannut 9 kuukauden tauolta. Liikoja en odottanut, ehkä enemmän toivoin pieniä onnistumisen palasia.


Kisat menivät suoraan sanottuna koiran osalta nappiin.


Kuski myöhästyi ensimmäisellä hyppyradalla ja yksi väärä este lipsahti väliin. Virheistä viis, nyt mennään. Tassut ja tossut näyttävät lennokkailta, kun videoita katsoo ja siltä se tuntuikin. Muita virheitä rataan ei mahtunut ja se olisikin ollut ilman kuskin virhettä täydellinen 0 virhepisteen suoritus.


Radalta Halla nappasi lennokkaan kuvan lisäksi 3. sijoituksen!


Toiselta hyppyradalta suurin potku oli annettu molemmista ensimmäiseen rataan ja yhtä hienoa keppien pujottelua ei saatu aikaan. Ajattelin, että nyt vain mennään ja ei jäädä hinkkaamaan, matka siis jatkukoon. Radan alku- ja loppupätkä olikin nappisuoritus ja jälleen virheetön. Sijoitus jäi saamatta, mutta se ei ole aina tärkein.


Agility on lajina koukuttava. Se on myös äärimmäisen fyysinen laji. Kuskin roolissa kun seisoo, pitää pystyä kertomaan koiralle mihin seuraavaksi ja pysyä koiran mukana - tavalla tai toisella. Koira kun ei osaa numeroita, saa siinä tossua laittaa toisen eteen.


Metsästyskoiralle laji tuo virikkeitä kauden ulkopuoliseen aikaan. Se myös ylläpitää koiran kuntoa ja vahvistaa yhteistyötä omistajan sekä koiran välillä. Beagle on loistava koira lajin pariin, sillä terveen rakenteen ja nokkeluutensa puolesta se soveltuu hyvä huumorisen ohjaajan kaveriksi lajiin!


Enpä osannut arvata, että koiran tullessa taloon, kaadan kahvia termarista niin metsässä ajoa kuunnellessa ja agilitykentän reunassa oman suoritusvuoron jälkeen"