Astalankennel

24. heinä, 2014

Aika rientää ja välillä tuntuu, että se suorastaan juoksee -yhtä lujaa kuin neljäkymmentä tassua Astalan kennelissä! Päivärutiinit ovat toistuneet lähes samanlaisina jo seitsemän viikkoa ja vaikka rutiinit lähes samanlaisina jatkuvatkin, vähenee tassujen määrä huomattavasti seuraavina päivinä:) 

Sunnuntaina talossa vietettiin "nimiäisiä", kun siruttaja kävi tunnistusmerkitsemässä pennut. Tarkkaa puuhaa ja työllisti meidät kolme vauhdikkaan aamupäivän ajan -reippaita epeleitä kaikki tyynni, siis Zulu, Zetka, Zuffeli, Zafira, Yötuuli, Yesmine, Yllätys, Yolanda, Ystävä ja Yakira.

Tänä kesänä on harjoiteltu kymmeneen laskemista monella eri tavalla aamulla, päivällä, illalla, yöllä, ruokakupilla, iltakävelyllä... niinpä olikin outoa lopetella laskut jo yhdeksään, kun ilta hämärtyi ja oli aika heittää hyvästit pihamaalle ja kipitellä turvalliselle yöpuulle tuvan lämpöön. Yesmine lähti pentueen ensimmäisenä kotimatkalle ja on jo asettunut uuteen kotiin Kelloon tyytyväisenä ja reippaana. Pehmeä lasku pennuntuoksun haihtumiseen tuntuu hyvältä -seuraavan kerran luvunlaskua muutetaan perjantaina ja siitä sitten vähitellellen lukumäärä pienenee.

Pentuaitauksessa on ollut viime päivinä vilskettä ja vilinää -muutakin kuin pentuvilinää:) Pennuntuoksu on houkutellut rapsuttelijoita paikalle ja siitäkös pienokaiset ovat pitäneet. Tänään pentuja viihdytti pieni beaglemies, Jere, jonka sylissä oli tilaa ihan jokaiselle, yksitellen ja omalla vuorollaan. Jere toi pennuille terveiset Gitta-isomummilta ja suosikiksi nousikin isomummia muistuttava suloinen pikku-Ystävä.

Taas on yksi kesäinen päivä painunut mailleen, pennut ja emot nukkuvat, Glory, Nöpö, Peppi ja Xena nauttivat hiljaisuudesta -Astalan kennelissä kaikki hyvin:)

23. heinä, 2014

Viisiviikkoisilla vauhti kiihtyy:)

12. heinä, 2014
Kesä pentujen, emokoirien ja muun koiralauman kanssa täyttää arjen aamuvarhaisesta iltamyöhään -hyvässä seurassa, vaiko ihan parhaassa: hyväntuulista, innokasta, ratkiriemukasta ja täynnä vauhtia, isojen ja pienten kanssa. Toiseksi pienimmät -reilun kolmen viikon ikäiset, kipittävät pentulaatikon reunalle kurkistelemaan uteliaina maailman menoa ja reviirin laajentamiseen alkaa olla polttava tarve
 Perheen pienimmätkin ottavat jo ensimmäisiä haparoivia askeliaan Unelman supermaidon voimalla -tätä maitoa tuntuukin riittävän ja arvatkaapa missä se näkyy!
Oma aika ei tässä vaiheessa riitä näyttelykehiin, mutta elokuulle on kalenteria päivitetty ja Soturityttö pääsee piipahtamaan ihan ensimmäisessä näyttelyssään. K'ehäkäyttäytymistä on tietenkin harjoiteltu ja vielä vähän harjoitellaan Turo ja Nelly piipahtivat tänään Jällivaaran kansainvälisessä näyttelyssä ja Taikan pentulaatikossa heiluivat hännät mummin ja enon menestykselle -Turo-enosta tulee Astalan kennelin ensimmäinen C.I.E-koira ja samalla tietenkin C.I.B -kansainvälinen muotovalio ja mummelista Ruotsin muotovalio. 

Pentulaatikosta matka suuntaa pian nurmikolle, jokohan huomenna olisi niin lämmintä -kuka tietää!

28. kesä, 2014

Kuvaus

28. kesä, 2014