Glory Days!















Englannissa matkaillessa silmä on harjaantunut seuraamaan myös koiratapahtumia, joten konsertin jälkeisenä aamuna, kun muut vielä nukkuivat, löysimmekin itsemme junasta, matkalla Oxfordiin, suuntana Game Fair, mammuttimainen ja suosittu ulkoilmatapahtuma, joka pidetään vuosittain Blenheimin palatsin tiluksilla Oxfordshiressa.


Helteisen, vilkkaan ja ihmisiä vilisevän Lontoon jälkeen tapahtuma, joka on suunnattu erityisesti maaseutuharrastuksista, metsästyksestä, kalastuksesta, ammunnasta ja muista ulkoiluaktiviteeteista kiinnostuneille, sopi meille enemmän kuin hyvin!


Reilun tunnin junamatkan jälkeen saavuimme nuoren Morsen maisemiin, historian täyttämään kaupunkiin, jonka keskusta on täynnä upeita keskiaikaisia rakennuksia, kirkkoja ja kivisiä collegeja, jotka kertovat tarinaa vuosisatojen ajan kestäneestä oppimisen perinteestä. Sieltä matka jatkui bussilla kohti Blenheimiä, jossa silmiemme eteen avautui uskomattoman kaunis palatsi ja sen lumoavat puutarhat. Palatsi on Unescon maailmanperintökohde ja se tarjoaakin upean taustan Game Fairin kaltaiselle -tapahtumalle!

Heinäkuussa Bruce Springsteen houkutti meidät Lontooseen Wembley-areenalle, missä 70 000 muuta Bruce -fania jakoi unohtumattoman illan maagisissa tunnelmissa.

Astalan kennelmatkoilla Englanti on vuosien saatossa tullut tutuksi ja niin uskomattomalta kun se tuntuukin, siellä lordien ja ladyjen joukossa astellessa varmaa on, että jossain vaiheessa vastaan tulee tuttuja, joko koirien, kenneleiden omistajien tai mastereiden muodossa. Eikä tämänkään kerta tehnyt poikkeusta!


Iltapäivän ohjelmasta bongasimme ajuemetsästykseen liittyvän tapahtuman ja hyvissä ajoin parkkeerasimme itsemme aitiopaikalle, kehän laidalle nauttimaan upeiden ajueiden esittelystä. Kevään 2024 aikana viestit olivat kulkeneet Englannin ja Suomen välillä ahkerasti seuraavaa Astalan kennelin  koiranomistajien perinteistä kennelmatkaa suunnitellessa ja kiinnostus Old Berkeley Beagle -kenneliä kohtaan oli jutustelun myötä noussut meillä top ykköseksi. Heidän koiriaan olimme päässeet näkemään pariinkin otteeseen aikaisemmilla reissuilla Hunting Festivaaleilla Peterboroughissa.


Ja niinhän siinä kävi, että sinä kesäisenä perjantai-iltapäivänä, jolloin alkuperäisen suunnitelman mukaan päämääränä oli Ace Cafe ja Power-moottoripyörien kokoontuminen, löysimme itsemme Old Berkeley Beaglesien areenalta, tapasimme masterin ja heidän ihanat koiransa ja saimme kutsun osallistua ajuebeaglemetsästykseen Oxfordshiren ja Buckinghamshiren upeille nummille.


The tour continues!

  • 2007 Englanti
  • 2013 Englanti
  • 2014 Irlanti
  • 2015 Ranska
  • 2015 Englanti
  • 2016 Englanti
  • 2017 Espanja
  • 2018 Italia
  • 2019 Englanti
  • 2020 Englanti


2025 Englanti! Tuutko mukaan -laita viestiä astalankennel@luukku.com