Astalankennel

Astalan kennelin vuosijulkaisu on tipahtanut Astalan koiranomstajien postiluukusta näin joulun alla jo liki kahdenkymmenen vuoden ajan. Ajan kuluessa 12 -sivuinen, mustavalkoinen lehtinen on kasvanut lähes 60-sivuiseksi, täysin värilliseksi, tyylikkääksi, julkaisuksi.

Sisältö on tässäkin lehdessä tärkeintä ja siksi siihen on koottu kennelin toimintaan liittyviä, kunkin vuoden pieniä ja suuria tärkeitä tapahtumia. Myös tulevien pentueiden jalostussuunnitelmia ja -valintoja avataan. Astalan vuosijulkaisussa on myös aina jokin ajankohtainen, jalostukseen liittyvä kirjoitus.

Tänä vuonna olemme päättäneet julkaista lehden koko beaglekansalle. Saat lehden omaksesi maksamalla 10 € + postikulut 4,40€ (yhteensä 14,40€) tilille: Ebleco FI70 5162 0020 2541 35. Lähetä kuitti maksusta ja postitusosoite osoitteeseen astalankennel@luukku.com ja saat lehden paluupostissa.

PS. Jos olet kiinnostunut aikaisemmista Astalan kennelin vuosijulkaisuista, vielä on saatavilla vuosien 2014 ja 2015 lehtiä.

Iloisia lukuhetkiä toivotellen /vesa ja merja

19. joulu, 2016

6.7.2016 ”Suomen Kennelliiton hallitus on myöntänyt Teille Merja Meriläinen Vuolasvirta-palkinnon. Lämpimät onnittelut!”

 

Palkinto luovutetaan virallisesti Helsinki Winner 2016 -tapahtumassa 10.12.2016 klo 14:30 alkaen.

 

Kiitos jokaiselle Astalan kasvatin omistajalle, kiitos jalostuksessa käytettyjen uroksien omistajille ja kaikille yhteistyökumppaneille.

 

Tänä päivänä olemme aivan erityisen iloisia ja onnellisia jalostus- ja kasvatustyömme menestyksestä!

 

Suomen Kennelliitto myöntää palkinnon korkeimpana huomionosoituksena ansioituneille kasvattajille. 

Suomen Kennelliitto perusti Vuolasvirta-palkinnon koiranjalostuksen kehittämiseksi ja edesmenneen taitavan kynologin Lauri Vuolasvirran ansioiden kunnioittamiseksi.

Kasvattajan ansiot määräytyvät hänen kasvattamiensa koirien laadun ja niiden saavuttamien käyttökoe- ja näyttelytulosten perusteella palkintoon liittyvän pisteytysjärjestelmän mukaisesti. Kasvattajalla on oltava kennelnimi ja hänen toimintansa kenneltyössä on oltava kasvattajasitoumuksen mukaista, moitteetonta ja esimerkillistä.

 

Astalan kennelin kasvatus- ja jalostustyö on palkittu Vuolasvirtapalkinnolla myös vuosina 1979 ja 2007.

Kennelliitto on myöntänyt Vuolasvirta-palkintoja vuodesta 1979 alkaen ja beaglekasvattajille niitä on myönnetty 9 kpl v. 1979-2011.

7. heinä, 2016

Tänä kesänä on kalenterit synkronoitu koirien aikataulujen mukaan -tai ainakin se siltä tuntuu, kun kesämenojen suunnitelussa nousee esiin aina jomman kumman nimi ja välillä molempienkin -Minin ja Soturityttö-Xenan meinaan. Viime viikolla ne kuljettivat meidät Rovaniemen kautta Pohjois-Norjan jylhiin maisemiin ja ensi viikonloppuna päästään niiden kanssa Jällivaaraan, Pohjois-Ruotsin kauniiseen tunturikaupunkiin. Piteåssa piipahdettiin koirien mukana muutama viikko sitten ja sinne suunnataan kohta uudestaan, koirien matkassa silloinkin -Pohjoismaista yhteistyötä parhaimmillaan näin ihmisvinkkelistä tarkasteltuna!

Näyttelythän ne kesällä täyttävät beagleharrastajan kalenterin  -kun molemmat nuoret koirat ajoivat vuoden alussa ykköset ajokokeissa, päätettiin laajentaa näyttelyreviiriä saman tien myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Eikä harmita matkustelu yhtään -molémmilla reissuilla on serti koristanut Minin kaulapantaa ja Xena on ollut KÄY -kilpailuluokassa palkintojonossa hyvänä kakkosena.

Ulkomaista eksoitiikkaa nähtiin myös Rovaniemen KV-näyttelyssä tai näytettiin paremminkin, sillä australialaistuomari Rosemary Easton sai kehässä todellisen Suomi-elämyksen päästessään arvostelemaan Käyttöluokan koiria. -What is this class, hän kysyi koirien saapuessa kehään ja ystävällisen kehäsihteerin asiantuntevan selostuksen jälkeen hän totesi -How interesting, I´ve never done this before! MInin ja Xenan lisäksi Astalan koirista käyttöluokassa tepasteli myös sis Yolanda (Ruska) ja hienosti ne edustivatkin rotua tämän austraaliaisladyn silmien alla -MIni ERIn SAn KÄK 1 ja PN 4n, Xena EHn ja KÄK 2n Yolanda EHn ja KÄK 3n arvoisesti. 

Ensi viikolla Mini ja Xena viettävät ansaittua kesälomaa Matiaksen hoivissa, kun matkanjohtajiksi siirtyvät perheen esikoinen, Ville, Alfaromeo GTV ja Ilmajooga -suunnaksi siis Itä-Suomi ja kauniit vaara-maisemat!

25. kesä, 2016

Viikonloppuna matkailtiin isännän ja emännän kanssa Ruotsinmaalle ja tehtiinkin se oikein pitkän kaavan mukaan, kun matkan varrelle sattui toinen toistaan kutsuvampia kahvipaikkoja koirakamujen herkkupöytien äärelle. Edellisen illan puunaukset, kynnenleikkuut ja harjaukset enteilivät herkullista viikonloppua ja reppuunkin pakattiin termospullojen sijaan makupalapusseja, Furminaatori ja ne ihan superhentoiset taluttimet, joten matkan tarkoitus oli Xenalle ja mulle aika selvä, kun perjantai-aamuna hyppäsimme auton perälle

-Nuo taluttimet me muuten Xenan kanssa vielä jonain päivänä tempaistaan poikki naureskellen, kun emännän tarkkaavaisuus herpaantuu -pari kertaa on saatukin jo hyvä meteli aikaiseksi!

Haaparannan kautta ajeltiin naapurimaahan ja tutut maisemat vilahtelivat ohi matkaa taittaessa. Piteåssa majoituttiin aika huippmaisemiin mahtavien golfkenttien äärelle ja siellä meidät kyllä valjastettiin vähän tukevimpiin varusteisiin, sen verran hyvät hajut tarttuivat kuonoon, kun auton ovia raoteltiin.

Koiranäyttelyyn oltiin siis matkalla -kaikkien rotujenkin vielä ja ihan ulkomaille asti, joten pitkääkin pitemmän, pupuntuoksuisen ja golfpallojen virkistämän aamulenkin jälkeen oltiin edustuskelpoisia ulkomaan tuomarin arvosteltavaksi.

Näyttelypaikalle ajeltiin kauniin Sjulnäsin kylän läpi ja aivan kylän keskellä, koulukeskuksen pihamalla oli koira poikineen ja suomalaista ja ruotsalaista haukuntaa kuului joka puolelta.  Meille on Xenan kanssa opetettu ihan pennusta asti, että tällaisissa paikoissa pitää osata käyttäytyä kauniisti ja turha haukkuminen on kuulemma ihan hölmöä —lieköhän tuo meidän emäntä vähän tiukkapipoinen -joskus ollaan sitäkin mietitty! 

Entäpä meidän isäntä sitten -sillä on kyllä ulkomaillakin pokkaa herättää huomiota ihan nolostumiseen asti -ihan joka kerta, ainakin meistä tuntuu siltä! Nytkin se päätti pistää näyttelyluettelot uusiksi, kun se haukansilmillään havaitsi Xenan tiedoissa virheen. Oli siinä tädeillä päät pyörällä ja luettelot rullalla, kun se esitteli kiivaasti meidän workingsertifikaatteja näyttelyrumban keskellä hyörivälle Stinalle ja Signelle. -Sattuuhan niitä -näppäilyvirheitä meinaan ja hyvähän ne on korjata, kun sertejä ollaan jahtaamassa!

Hyvin se jahti sitten tapahtumarikkaan päivän päätteeksi onnistuikin vaikka emäntä olikin vähän huolissaan kuumasta auringonpaisteesta, pitkästä odottelusta ja ehkä ihan vähän siitäkin, miten tuo isäntä minua taluttaa, me kun oltiin siskon kanssa yhtä aikaa kehässä. Hyvin talutti, paremmin kuin emäntä, ainakin se jotain sellaista näyttelyn jälkeen höpötti, kun kiinnitteli sertiruusuketta selkäreppuunsa. Kyllä se emäntäkin osaa -vierekkäin me  Xenan kanssa siellä seisottiin, ykkösenä ja kakkosena ja yhdessä iloittiin hyvästä reissusta!

29. touko, 2016

Mittasuhteiltaan oikea. Kaunis pää, erinomaiset korvat. Kuiva kaula. Hyvä selkä. Erinomainen etuosa. Raajaluusto ja kulmaukset hyvät. Raajat erittäin hyväasentoiset. Hyvä karvapeite. Oikea-asentoinen häntä. Kevyt liike. Miellyttävä luonne. KÄY Eri, KÄY 1, SA PN2 VaraSerti Tuomarina Matti Palojärvi

9. touko, 2016